LinkedIn Youtube E-Mail
Dogodki

Zakorakaj k zdravju - novinarska konferenca ob nadaljevanju projekta Pravi moški (2017)

Naročnik: Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

17. oktobra je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, Fakulteto za šport in z Ministrstvom za zdravje RS na Ljubljanskem gradu z novinarsko konferenco predstavilo akcijo Zakorakaj k zdravju.

Akcijo so pričeli prostovoljci Društva onkoloških bolnikov Slovenije s simboličnim pohodom na Ljubljanski grad. V znak podpore akciji so se jim pridružili tudi nekateri novinarji.

Akcija je nadaljevanje vseslovenskega projekta - ozaveščanja o moških rakih Pravi moški, ki je bila prvič izvedena lansko leto s ciljem, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in da bi čim več zbolelih preživelo. V letošnji akciji bomo s sloganom Zakorakaj k zdravju poudarili pomen redne telesne dejavnosti, ki občutno zmanjša tveganje, da bi zboleli za rakom.

Govorci so predstavili statistične podatke o najpogostejših moških rakih in poudarili pomen redne telesne dejavnosti kot zelo učinkovite preventive pred njimi:

Ana Žličar, univ. dipl. ekonom., predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije
Jožica Maučec Zakotnik, dr. med., državna sekretarka, Ministrstvo za zdravje RS
izr. prof. dr. Vesna Zadnik, dr. med., specialistka javnega zdravja, Onkološki inštitut Ljubljana, Epidemiologija in register raka
prof. dr. Primož Strojan, dr. med.,  Onkološki inštitut Ljubljana
doc. dr. Vedran Hadžić, dr. med., Fakulteta za šport
asist. dr. Jasna But Hadžić, dr. med., Onkološki inštitut Ljubljana