LinkedIn Youtube E-Mail
Dogodki

Pravi moški (2016)

Naročnik: Društvo onkoloških bolnikov Slovenije

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana sta 1. februarja 2016 na novinarski konferenci dve slovenski nevladni organizaciji – Društvo onkoloških bolnikov Slovenije in Zveza slovenskih društev za boj proti raku v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS in Onkološkim inštitutom Ljubljana predstavili vseslovensko akcijo ozaveščanja o moških rakih.

Komunikacijska akcija, ki smo jo kot pobudniki zasnovali v SM Studiu Marketing, je družbeno odgovorna, njeno glavno sporočilo in namen pa sta moške intenzivneje seznanjati z možnostmi preprečevanja in čim prejšnjega odkrivanja raka. Moški naj bodo bolje seznanjeni z dejavniki tveganja te bolezni in naj vedo, kako se odzvati in na koga se obrniti, če in ko pride do težav.

 Akcijo Pravi moški so javno podprli glasbenik Aleksander Mežek, radijski voditelj Janez Dolinar,  igralka Ana Dolinar Horvat ter prostovoljca pri Društvu onkoloških bolnikov Slovenije Grega Pirc in Marjan Doler, ki imajo za seboj osebno izkušnjo z rakom. Prepoznali so velik pomen akcije, svojo izkušnjo pa so pripravljeni deliti z drugimi.

Veseli in ponosni smo, da je na naša pobudo ugledala luč sveta v obliki pomembne vseslovenske družbeno odgovorne akcija ozaveščanja o moških rakih.