Twitter Facebook Pinterest LinkedIn Youtube E-Mail
Digital

Darovanje imajo v krvi - zaključek krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje 2016 - video (2016)

Naročnik: Petrol

Šesto leto krvodajalske iniciative Daruj energijo za življenje, katere pobudniki in podporniki so Rdeči križ Slovenije, Zavod RS za transfuzijsko medicino in družba Petrol, se letos zaključuje z zgodbami posameznikov, ki predstavljajo naše izjemne krvodajalce. Njihove zgodbe odstirajo predanost, strast in nesebično pomoč popolnemu neznancu. Njihov odnos do ljudi in življenja pa dokazuje, da imajo darovanje v krvi. Darilo, ki ga dajejo, je neprecenljivo, zato se jim tudi letos zahvaljujemo  – HVALA, krvodajalci.

 Pavla Gnezda iz družine Likar iz Idrije: Sedaj že 97-letna mama Terezija je bila sama krvodajalka, ima 11 otrok, ki so vsi krvodajalci in večina od njih je darovala kri že med 50 in 100-krat, vsi skupaj pa so darovali kri že več kot 700-krat. Družinsko tradicijo nadaljujejo tudi vnuki.
Žarko Trušnovec iz Tolmina,
psiholog, krvodajalec, promotor krvodajalstva, ki svojo pripravljenost pomagati dokazuje tudi kot vodja gorske reševalne službe Tolmin.
Maja Založnik iz Slovenskih Konjic
je 33-letna prostovoljka Rdečega križa in aktivna članica društva Sonček ter vztrajna zagovornica krvodajalstva. Kot pevka sodeluje tudi na mnogih dobrodelnih prireditvah.
Martin Simonič iz Drašičev pri Metliki
je že 50-krat daroval kri, svojo energijo pa nesebično razdaja v lokalnem okolju tudi kot aktiven prostovoljni gasilec, pevec v Oktetu Vitis, kot prostovoljec pa je aktiven tudi na številnih drugih področjih v lokalni skupnosti.