NOVICA

Zbrali smo več kot 1.200,00 EUR za akcijo SITI BESED

Slovenska filantropija že nekaj let zapored organizira t. i. Dan za spremembe, ki je namenjen družbeno odgovornim in prostovoljskim aktivnostim. Tokratni dogodek v Idriji je bil namenjen zbiranju sredstev za stroške šolske prehrane otrokom, ki si je sicer ne zmorejo privoščiti. Skupaj s prostovoljci in donacijami podjetij ter znanih Slovencev ter Slovenk smo za humanitarno pobudo SITI BESED zbrali kar 1.211,20 EUR! Svojo podporo so nam, med drugimi, izkazali tudi predsednik RS, Borut Pahor, varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, Darja Groznik in predsednica Zveze prijateljev mladine Idrija, Zdenka Štrum.

Še posebej se za pomoč zahvaljujemo prostovoljcem Dneva za spremembe, osnovnošolcem OŠ Idrija, starostnikom Doma upokojencev Idrija, prostovoljcem Zavoda PET in društvu Ambasadorji nasmeha, svojo skromno pomoč pa smo, kot SM JWT Studio Marketing, ponudili tudi mi.

Osebne predmete za licitacijo so nam podarili znani Slovenci in Slovenke: Urška Majdič ter člani skupine Billysi in King Foo, Manca Špik, Werner, Alya, Lara Jankovič, Tanja Žakelj, Darko Đurić in Borut Pahor. Na pomoč so nam priskočila tudi podjetja, z donacijo svojih izdelkov: Žito, Poštna banka Slovenije in Primorske novice.

 

Za izkazano podporo in sodelovanje na delavnicah Dneva za spremembe se zahvaljujemo tudi predsedniku RS, Borutu Pahorju, ki je ob tej priložnosti aktivno sodeloval na delavnicah za otroke, nagovoril osnovnošolce OŠ Idrija in starostnike Doma upokojencev Idrija ter podaril svoj predmet za licitacijo.

Galerijo fotografij z dogodka Dan za spremembe si lahko ogledate tukaj.

Akcijo »Siti besed« lahko podprete in širite preko Facebook strani: »Siti besed«, spletne strani www.sitibesed.si ali videa.