NOVICA

Zakorakaj k zdravju - nadaljevanje projekta Pravi moški

Akcija Zakorakaj k zdravju je nadaljevanje vseslovenskega projekta - ozaveščanja o moških rakih Pravi moški, ki je bila prvič izvedena lansko leto s ciljem, da bi v Sloveniji čim manj moških zbolelo za rakom in da bi čim več zbolelih preživelo. V letošnji akciji s sloganom Zakorakaj k zdravju poudarjamo pomen redne telesne dejavnosti, ki občutno zmanjša tveganje, da bi zboleli za rakom.

V središču letošnje akcije je povabilo širše javnosti k hoji, ki ima vrsto zdravilnih in blagodejnih učinkov; hoja je ena najbolj učinkovitih, celovitih, varnih in dostopnih oblik vadbe; ko hodimo, korakamo k zdravju. Sodelovanje v akciji zakorakaj k zdravju pomeni korak v pravo smer. Pridružite se nam!

Nosilec projekta je Društvo onkoloških bolnikov Slovenije v sodelovanju z Onkološkim inštitutom Ljubljana, s Fakulteto za šport in z Ministrstvom za zdravje RS. Akcijo so omogočili tudi podporniki.

Akcijo podpirajo ambasadorji: glasbenik Aleksander Mežek, radijski voditelj Janez Dolinar,  gledališka igralka Ana Dolinar Horvat ter Marjan Doler, prostovoljec Društva onkoloških bolnikov Slovenije. Letos se nam pridružuje tudi gledališki igralec Janez Starina.

Komunikacija poteka na velikih plakatih po vsej Sloveniji, na radiu, v tiskanih medijih in na spletnih portalih, ki jih obiskujejo naše ciljne skupine. Izdelali smo letake, ki jih najdete v čakalnicah družinskih in splošnih zdravnikov. Posebna spodbuda pri hoji je nadgrajena spletna stran izogniseraku.s: nanjo lahko obiskovalci objavljajo fotografije in prehojene razdalje in na ta način z drugimi delijo informacije o zanimivih in sprehajalnih poteh ter se med seboj spodbujajo pri korakanju k zdravju.

Pridružite se nam!