NOVICA

S krvodajalstvom poudarjamo strpnost in solidarnost

Uspešna krvodajalska iniciativa »Daruj energijo za življenje!« letos poteka pod sloganom »Ohranite mirno kri in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo«. Osnovni namen je spodbujanje solidarnosti, strpnosti in medsebojnega spoštovanja, ki so tudi temelji krvodajalstva.

Ohranite mirno kri
Gre za že četrto nadaljevanje uspešne krvodajalske iniciative, ki se letos osredotoča na strpnost in medsebojno spoštovanje kot osnovi za krvodajalstvo. Ti sta namreč temeljni človeški vrednoti in kot taki osnova za solidarnost med ljudmi, ta pa osnova za krvodajalstvo. Zavedanje o pomembnosti spoštovanja temeljnih človeških vrednost pa je iz dneva v dan bolj aktualno in pomembno.


Zato želimo z letošnjo krvodajalsko akcijo pod sloganom »Ohranite mirno kri in jo raje darujte tistim, ki jo zares potrebujejo« izpostaviti in širiti pripravljenost za pomoč in strpnost med ljudmi tudi pri spletnem komuniciranju, v javnem govoru, v prometu ipd.

Daruj energijo za življenje!
Je vseslovenska krvodajalska iniciativa, ki že četrto leto zapored uspešno obvešča o pomembnosti krvodajalstva ter spodbuja ljudi, da postanejo in ostanejo redni krvodajalci. Na pobudo družbe Petrol d.d. poteka v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) in Rdečim križem Slovenije. Rezultati akcije so nad pričakovanji, saj je akcija v štirih letih pripomogla k pridobitvi kar 25.000 novih krvodajalcev.

(P)ostani krvodajalec
Potrebe po krvi oz. krvnih skupinah se nenehno spreminjajo, zato je za hitro prilagajanje potrebam potrebno, da imajo krvodajalske službe na razpolago krvodajalce, ki so pripravljeni priti na odvzem krvi takrat, ko jih potrebujejo. Med rednimi krvodajalci smo tudi nekateri zaposleni.

Spremljajte akcijo na www.daruj-kri.si, se vpišite v spletno krvodajalsko bazo in (p)ostanite krvodajalci!