NOVICA

Srečanje ustvarjalcev kreativnih idej

Ljubljanska agencija Studio Marketing JWT je tudi letos pripravila tradicionalno izobraževanje Intersections 2010. Kreativne moči so združili ustvarjalci idej iz Hrvaške, BiH, Srbije, Makedonije in Slovenije ter se brusili ob priznanih strokovnjakih z različnih področij. Ustvarjalec koncepta DreamEthic Change dr. med. Almir Flisar, predstavnica agencije JWT Dunaj Erin Reindl in predavateljica deBonovih metod bolj učinkovitega razmišljanja mag. Nastja Mulej so z nami delili dragocena znanja in upravičili letošnji slogan New Thinking.

Kako negovati in vzpodbujati kreativno žilico je bila vodilna nit letošnjega izobraževalnega seminarja Intersections 2010. Podali smo se v samo jedro kreativnosti in z dr. med. Almirom Flisarjem razkrivali zakonitosti biološkega vidika kreativnosti – delovanja naših možganov. Ugotovili smo iz katerega vira črpajo kreativnost otroci, kako jo z leti izgubljamo in najpomembnejše, kako jo zopet pridobimo nazaj.

Predstavnica dunajske agencije JWT Erin Reindl je preko številnih primerov izpostavila povezanost med stopnjo kreativnosti in učinkovitostjo oglasov. Zmaga je seveda na strani kreativnih, poudarila pa je tudi pomembnost strateške usmeritve pred ustvarjanjem kreativne ideje. Pri katerem koli načinu komuniciranja s ciljno publiko se moramo zavedati prednosti in slabosti blagovne znamke ter izpostaviti njeno edinstvenost.

Uradni del seminarja Intersections 2010 je zaključila Nastja Mulej, edina slovenska predstavnica z licenco za poučevanje deBonovih metod bolj učinkovitega razmišljanja. Poglobili smo se v metodo Šest klobukov razmišljanja in metodo bolj ustvarjalnega razmišljanja Lateralno razmišljanje. Neuradni del kreativnega srečanja se je nadaljeval v Zagrebu, kjer se je kreativna zgodba nadaljevala še dolgo v noč.

In zakaj smo se odločili ravno za slogan New Thinking? »Naš pogled je vedno usmerjen naprej. Kajti prihodnost lahko spremenite le, če vplivate na sedanjost«, je že pred časom dejal eden največjih slovenskih strokovnjakov na področju marketinga, Jernej Repovš.