NOVICA

Slovenija se ob svetovnem dnevu krvodajalcev pridružuje odmevni mednarodni kampanji MISSING TYPE (Manjkajoča črka)

Slovenija se pridružuje svetovnemu dnevu krvodajalcev in odmevni mednarodni kampanji MISSING TYPE (Manjkajoča črka), katere osrednji namen je ozavestiti javnost o vsakodnevni potrebi po oskrbi bolnikov s krvjo ustrezne krvne skupine.

Na praznik krvodajalstva in krvodajalcev 14. junija smo krvodajalcem na novinarski konferenci želeli posredovati zahvalo za zagotavljanje zadostnih in ustreznih količine krvi in javnost seznaniti s pomembnostjo krvodajalstva za nemoteno delovanje zdravstva.  Zahvala gre tudi podpornikom in vsem, ki sodelujejo pri preskrbi s krvjo.

Manjkajoča črka
Na novinarski konferenci na Zavodu RS za transfuzijsko medicino smo javnosti predstavili osrednjo nit letošnje krvodajalske pobude, ki je del mednarodne kampanje »Missing type«. Nosilci kampanje so pozvali podjetja, da iz svojih logotipov odvzamejo črke A, 0, B in AB, ki predstavljajo krvne skupine.
V slovenski kampanji Manjkajoča črka smo  predstavili zveste darovalce ter hvaležne prejemnike, ki jim je darovana kri omogočila zdravljenje ali celo rešila življenje. Iz njihovih imen smo umaknili črke, ki predstavljajo krvne skupine. To so črke, ki rešujejo življenja.

Letošnji krvodajalski pobudi Manjkajoča črka so se z umikom črk A, 0, B in AB iz svojega imena na današnji dan pridružila podjetja BTC, Mercator, NLB, Telekom in Petrol ter številni mediji z  brezplačnimi objavami oglasov.

Hvala vam!