NOVICA

“Slovenija, moja dežela” se je vrnila!

Agencija Studio Marketing JWT in Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje sta se po tem, ko je Vlada Republike Slovenije konec leta 2010 sprejela program aktivnosti v namen počastitve 20. obletnice samostojne Slovenije, odločili za osvežitev in ponovno predvajanje legendarnega TV spota »Slovenija, moja dežela«. Kultni oglas, ki je bil del nostalgične oglaševalske akcije iz osemdesetih, je pred več kot 20 leti izdelala agencija Studio Marketing JWT Ljubljana ter ga v skorajda enaki kreativni zasedbi osvežila v prvi polovici leta 2011. Namen osvežitve TV spota je, poleg počastitve 20. obletnice samostojne Slovenije, vplivati na vzpostavitev simbolne povezanosti in prehoda od prve slovenske nacionalne znamke »Slovenija, moja dežela« do sedanje, «I feel Slovenia«.

Agencijski tim se je povezal s takratnimi snovalci TV oglasa, ki aktivno sodelujejo pri izvedbi prenovljene različice akcije. TV oglas je v vizualnem delu doživel le nekaj manjših sprememb, snovalci originalne glasbene podlage pa so le-to na novo posneli. Režiser takratnega TV oglasa je bil Jaka Judnič, fotografijo je uredil Joco Žnidaršič, glasbo in aranžma je napisal Jani Golob, tekst besedila pa Dušan Velkaverh.

Pod taktirko nekdanjih (in sedanjih) snovalcev znamenite akcije je tako prenovljeno skladbo zapel in izvedel t.i. "Band aid", ki združuje odlične novodobne slovenske glasbene izvajalce: v tej posebni izvedbi nastopajo Nuša Derenda, Matevž Šalehar – Hamo, Jadranka Juras, Omar Naber, Samuel Lukas, Boštjan Andrejc - Buši, Alenka Godec, Nuška Drašček in Katrinas. Prenovljeno skladbo »Slovenija, moja dežela« bomo lahko slišali tudi v triminutni različici.

Agencija Studio Marketing JWT Ljubljana, Urad vlade RS za komuniciranje in Slovenska turistična organizacija so poleg osveženega legendarnega TV spota »Slovenija, moja dežela« pripravili tudi Facebook stran http://www.dvajset.si/slovenija-smo-ljudje/, posebno podstran http://www.dvajset.si/slovenija-smo-ljudje/, radijski oglas ter popevko.

Osvežen TV spot »Slovenija, moja dežela«, ki je del širšega projekta, si lahko ogledate na http://www.youtube.com/sloveniasmoljudje.