NOVICA

»Siti besed / September 2013«

Z zakonom o uravnoteženju javnih financ, ki je začel veljati 31. maja letos, je splošna subvencija za vse učence ukinjena. Do subvencije so trenutno upravičeni le tisti iz socialno šibkih družin, vendar pa zaradi dokaj visoko postavljene dohodkovne meje za pridobitev subvencije pri šolski prehrani nekateri učenci ostajajo lačni. Ganile so nas zgodbe iz medijev o lakoti in stigmatiziranosti otrok, saj učiteljice malčke, ki nimajo kosil, jemljejo iz vrste, kamor se otroci postavijo tako kot njihovi sošolci.

Zaposleni v Studiu Marketing JWT smo se odzvali na problematiko šolskih otrok, ki med odmorom za malico ostajajo lačni, in zasnovali družbeno odgovorno akcijo »Siti besed / September 2013«. Zaposleni smo s prostovoljnimi prispevki in donacijo Studia Marketing JWT v enem dnevu rešili problem plačila mesečne malice za 50 otrok. Zato verjamemo, da lahko storimo še veliko več.

K skromni, a pomembni gesti v okviru akcije »Siti besed / September 2013« vljudno vabimo tudi druga podjetja in posameznike. Vse, ki želite sodelovati - kot podjetje ali posameznik – vabimo, da se pridružite pobudi »Siti besed / September 2013« in po svojih močeh pomagate, da v slovenskih šolah od septembra 2013 ne bo več lačnih otok. Sredstva za prehrano šolskih otrok lahko nakažete na račun Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste Polje št. SI 56 3300 0000 1303 865, BIC: HAABSI22, sklic 159 (namen »Siti besed / September 2013«, dodajte oznako AN, če želite ostati anonimni). V imenu vseh prejemnikov donacij se vam iskreno zahvaljujemo!

V Studiu Marketing JWT smo se tudi odločili, da bomo sredstva, ki bi jih sicer namenili božično-novoletnim darilom za poslovne partnerje, donirali za malice in kosila lačnih šolarjev. Več o akciji si lahko ogledate na spletni strani www.sitibesed.si, Facebook strani »Siti besed« in Youtube posnetku.