NOVICA

Prva slovenska interaktivna nanizanka

V Studiu Marketing JWT smo za naročnika Amis v sodelovanju z mladimi ustvarjalci, znanimi pod imenom DSJ Crew, ustvarili prvo slovensko interaktivno spletno nanizanko “Peter 13”. V njej spremljamo glavnega junaka Klemna, ki se nekega jutra zbudi na kavču sredi Portoroža, nato pa mu moramo gledalci pomagati čim hitreje priti nazaj v Ljubljano, kjer ga čaka pomembna prezentacija.

Posebnost serije je interaktivnost, ki daje gledalcu aktivno vlogo pri razvoju zgodbe, saj ta s pravilnimi ali nepravilnimi izbirami vpliva na usodo glavnega junaka. To pa še ni vse – v seriji lahko gledalci 'nastopijo' tudi sami: potrebno se je le prijaviti s Facebook profilom.

V prvi slovenski interaktivni spletni nanizanki igra tudi Boštjan Gorenc – Pižama, nanizanka pa je nastala v sodelovanju z Amis TV 3.0, ki je predstavil posodobljeno, sicer pa prvo domačo interaktivno televizijo. V sklopu promocije nove Amis TV 3.0 smo za naročnika pripravili še spletno mesto, velike obcestne plakate in napovednik nanizanke v obliki TV spota.