NOVICA

Podaj energijo za življenje!

Studio Marketing JWT je tudi letos pripravil družbeno odgovorno akcijo za podjetje Petrol. Akcija je predstavljala logično nadaljevanje lanskoletne, izjemno uspešne krvodajalske akcije »Daruj energijo za življenje!«, ki je letos h krvodajalstvu spodbujala pod imenom »Podaj energijo za življenje!«. Družbeno odgovorna akcija, ki je potekala v sodelovanju družbe Petrol, Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino in organizacije Rdečega križa RS je tudi letos na zanimiv način privabljala Slovenke in Slovence h krvodajalstvu. Poleg javnega darovanja krvi predstavnikov večjih slovenskih podjetij, so krvodajalsko akcijo podprli tudi prepoznavni slovenski športniki Primož Kozmos, Mateja Pintar, Dejan Zavec, Blaž Kavčič, Andrej Šporn, Jakov Fak, Miro Kregar in Maruša Ferk.
Celotno akcijo ste lahko spremljali preko Facebook strani, kjer ste lahko sledili tudi zanimivemu dogajanju med tako imenovanim »zorb showom« po večjih slovenskih mestih. Z zorbingom so podporniki akcije na zanimiv način spodbujali mimoidoče h krvodajalstvu v Ljubljani, Mariboru, Kranju, Novem mestu in Kopru. V okviru akcije smo v Studiu Marketing JWT zasnovali gigant plakate, TV oglas, dogodke, tiskane oglase in spletno stran, Facebook stran.
Posebnosti akcije sta bila tudi brezplačni koncert na katerem so nastopili Leeloojamais, Gušti, Manouche in Xequtifz ter spletna igrica »Reši mi življenje!«, katere namen je na zabaven način osveščati o pomembnosti krvodajalstva. Igrica, ki jo lahko igrate na Facebooku deluje po principu legendarnih Pipes, le da morajo tu igralci povezati krvodajalsko cevko med seboj in Facebook prijateljem. Cilj igre je uspešno in čim hitreje povezati enega uporabnika z drugim in mu tako simbolično darovati kri. Igrico in informacije o krvodajalstvu boste našli na www.facebook.com/daruj.kri in spletni strani www.daruj-kri.si.