NOVICA

Nokia Lumia

V pomladnih mesecih je v Sloveniji potekala celostna kampanja Nokia Lumia s katero je finski telekomunikacijski gigant Nokia predstavil nov telefon z operacijskim sistemom Windows Phone. Kampanjo za nova telefona Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 710 smo lahko zasledili na številnih zanimivih mestih, prepoznali pa smo jo po opazni vizualni podobi barvitih kvadratov in telefonov.

V Studiu Marketing JWT smo ob predstavitvi novih telefonov na slovenskem trgu pripravili odmeven dogodek v prostorih Viba Filma z mednarodnimi predstavniki Nokie in Microsofta ter voditeljem Markom Potrčem. V okviru celostne kampanje Nokia Lumia smo pripravili tudi TV oglas, serijo tiskanih oglasov, zunanje oglaševanje in promocije. Pri zunanjem oglaševanju smo težili k inovativnim predlogom in v sodelovanju z medijsko agencijo tudi opaznim površinam; promocije smo izvedli po celi Sloveniji s poudarkom na zanimivih aktivnostih, ki so spremljale dogajanje.

Nove telefone smo predstavili tudi preko mobilnega promocijskega središča Nokia, ki smo ga umestili na mestni avtobus. Ta je bil preoblečen v barve kampanje Nokia Lumia, prijazne hostese pa so potnikom med vožnjo ponudile testiranje novih telefonov. Poleg bolj zanimive vožnje so se potniki, ki so se odločili za test novih telefonov, lahko posladkali tudi s čokolado, preoblečeno v Nokiine barve.