NOVICA

Noč kreativnih zveri v Zagrebu

Ob minuli polni luni je bila v prostorih zagrebške agencije Studio Marketing JWT, v okviru Full Moon projekta, otvoritev razstave Creative Beast's Night. Razstavljenih in ocenjenih je bilo 170 tiskanih in televizijskih oglasov ter celostnih akcij tržnega komuniciranja, ki so v verigi Studio Marketing JWT nastajala v obdobju od začetka leta 2005 do danes. Namen Full Moon projekta je spodbujati kreativni potencial znotraj verige.

Odlične ideje so sok prepoznavnosti in različnosti v oglaševanju!

Razstava Creative Beast's Night je prva v vrsti dogodkov v okviru Full Moon projekta, ki ga je zasnovala marketinška veriga Studio Marketing JWT. Namen projekta je dvojen: na prvem mestu spodbujanje kreativnega potenciala znotraj verige, družabni dogodki ob predstavitvi izbranih del pa so tudi prijetna priložnost za druženje zaposlenih, poslovnih partnerjev, medijev in prijateljev verige.

Snovalec projekta Full Moon, regionalni kreativni direktor verige Studio Marketing JWT in predsednik žirije, ki je ocenjevala v Zagrebu razstavljena dela, gospod Jernej Repovš, je o projektu povedal: »Ob polni luni, 13. februarja 2006 ob 17.45, smo razstavili in ocenili dosežke preteklega leta drug drugemu, vsem zaposlenim iz verige, naročnikom, medijem in našim prijateljem. Tokrat smo se zbrali v Zagrebu, prihodnjič v Beogradu, nato v Ljubljani in v Sarajevu. S tem želimo vzpostaviti kulturo presežkov v idejah in njihovi realizaciji. Samo tako bomo dosegli, da v tržnih bitkah zmagujejo naši klienti in njihove blagovne znamke. Šli se bomo tekmo za odlične ideje in nagradili najboljše. Odlične ideje so sok prepoznavnosti in različnosti v oglaševanju.«

Na »Creative Beast's Night« razstavljenih 170 del

Kreativci iz ljubljanske, zagrebške, sarajevske, beograjske in skopske agencije Studio Marketing JWT so na prvem iz serije dogodkov »ob polni luni«, drug drugemu, poslovnim partnerjem in predstavnikom medijev v prostorih zagrebške agencije predstavili pretekle kreativne dosežke. Žirija je ocenila 170 razstavljenih del in izbrala tri najboljše.

»Strokovna žirija, ki je ocenjevala dela, ki so jih agencije znotraj skupine Studio Marketing JWT prijavile na prvi Full Moon, je dela ocenjevala po kriteriju izvirnosti, odličnosti ideje, kakovosti produkcije in skladnosti s pričakovanji naročnika. Osnovno poslanstvo Full Moon-a je pospeševanje in skrb za razvoj še večje kreativnosti agencij v mreži. Žirija je pregledala in ocenila 170 del, ki jih je poslalo 5 agencij iz Ljubljane, Zagreba, Sarajeva, Beograda in Skopja. V finale se je uvrstilo 15 prijavljenih del, med njimi smo izbrali tri najboljše,« je povedal predsednik komisije Jernej Repovš.

Žirijo je najbolj prepričala akcija, ki spodbuja k darovanju človeških organov

Zmagovalna akcija tržnega komuniciranja prihaja iz zagrebške agencije Studio Marketing JWT. Gre za akcijo spodbujanja darovanja človeških organov. Nagrado je prejela snovalka akcije, tekstopiska Ivana Grubišič.

Tudi druga nagrada je ostala v zagrebški agenciji. Prejel jo je kreativni direktor Studia Marketing JWT Zagreb, Tino Kera, za oglase Alpsko mleko.

Tretjo nagrado je dobila celostna akcija tržnega komuniciranja za nakupovalni center s premium urbano modo, Hala 12, ki ga je prevzel art direktor Matjaž Tomažič iz ljubljanske agencije. »Na dan, ko smo objavili akcijo in se je odprla trgovina Hala 12, sem zvečer prišel domov in uprizoril pravo pomladansko čiščenje, kakršno se za oktober spodobi. Drugi dan sem pospravil še svojo mizo v pisarni. Občutek je odličen,« je celostno akcijo komuniciranja Hale 12 komentiral Tomažič.