NOVICA

Nagrada SPORTO 2011

V ponedeljek, 21. novembra, so v okviru SPORTO konference 2011 o marketingu in sponzorstvih v športu, ki med 21- in 22. Novembrom poteka v Portorožu, razglasili zmagovalce najboljših celostnih športno-marketinških aktivnosti leta 2011. Strokovna žirija je izbrala najboljše marketinške aktivnosti v štirih kategorijah: »Najboljše športno sponzorstvo«, »Najboljši oglas - TV, radijski, tiskani, spletni, »Najboljša digitalna komunikacija« in »Najboljše celostne športno-marketinške aktivnosti«. Nagrado SPORTO 2011 za najboljši TV oglas sta prejela Studio Marketing JWT in Amis za TV oglas »Številka 1« v katerem nastopa Dejan Zavec.

Zmagovalni TV oglas »Številka 1« smo v Studiu Marketing JWT zasnovali za naročnika Amis, v okviru korporativne komunikacijske akcije »Amis. Vsak dan znova postanemo številka 1«. V TV oglasu nastopa Dejan Zavec, ki je leta 2010 prejel nagrado SPORTO 2010 za najboljšo blagovno znamko športnika, ki je tudi sicer že dolgoletni sponzoriranec družbe Amis. V Studiu Marketing JWT smo z Dejanom Zavcem, tedaj prav tako številko 1 v svoji kategoriji, posneli emocionalno nabit in estetsko dovršen TV oglas, ki skozi Dejanov pogled na naslov športnega prvaka podaja tudi Amisovo stališče: uspeh ni samoumneven, ko si prvi, se moraš še toliko bolj truditi, da to tudi ostaneš. Celotno komunikacijsko akcijo dopolnjujejo še tiskani oglasi in spletne pasice. TV oglas, ki je prejel nagrado SPORTO 2011 si lahko ogledate tukaj.

Nagrade SPORTO so letos v okviru konference o marketingu in sponzorstvih v športu, podelili že 6. leto zapored, dela, ki jih podjetja, agencije ter drugi prijavljajo v tekmovalne kategorije pa morajo vsebovati kombinacijo športne tematike in komuniciranja z izbrano ciljno skupino. Vsi prijavljeni projekti so predstavljeni na spletni strani www.sporto.si.