NOVICA

Nagrada Prizma

Družbeno odgovorna akcija »Daruj energijo za življenje!«, ki smo jo v Studiu Marketing JWT zasnovali za družbo Petrol je bila nagrajena z nacionalno strokovno nagrado Prizma, ki jo podeljuje Slovensko društvo za odnose z javnostmi za odličnost izvedenih komunikacijskih programov.

Družbeno odgovorna akcija »Daruj energijo za življenje!«, ki je potekala v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za transfuzijo krvi in Rdečim križem je zmagala v kategoriji programov v javnem-neprofitnem sektorju, celovitih družbenih akcij. Do sedaj največja krvodajalska iniciativa je temeljila predvsem na odnosih z javnostmi in vključevala nekonvencionalna orodja kot so žive osebe na billboardih, akcija pa je k sodelovanju pritegnila tudi številne znane slovenske obraze iz sveta glasbe, filma, medijev ter poslovnega sveta. Cilj družbeno odgovorne akcije je bil informiranje in spodbujanje ljudi k rednemu krvodajalstvu.

Izredno uspešno krvodajalsko akcijo, ki je potekala med 16. majem in 16. junijem 2011 je na spletnem mestu www.daruj-kri.si obiskalo več kot 9000 obiskovalcev, 50 twittov je doseglo 1900 oseb, Facebook stran: Daruj kri pa ima trenutno 1950 podpornikov. Danes imamo v bazi vpisanih 1190 novih krvodajalcev, meseca maja, v času ko je potekala akcija, pa je na krvodajalske akcije prišlo rekordnih 9154 krvodajalcev. To je bil mesec z najvišjo udeležbo krvodajalcev v zadnjih desetih letih po podatkih Rdečega križa. Še en spodbuden podatek pa je, da je meseca maja, v začetku akcije Daruj energijo za življenje! kri darovalo kar 922 novih krvodajalcev.