NOVICA

Kriza kot priložnost za spremembe

Jernej Repovš, dolgoletni predsednik ter regionalni kreativni direktor Studia Marketing JWT, je v Izoli predaval na temo gospodarske krize in upravljanja sprememb na področju marketinga. S predavanjem z naslovom “Gospodarska kriza: Do priložnosti skozi spremembe” je Jernej Repovš, siva eminenca slovenskega marketinga, prikazal drugačen, pozitiven in kreativen pogled na trenutno gospodarsko krizo, družbene spremembe in priložnosti za obstanek ter razvoj podjetij.

Rdeča nit predavanja je govorila o krizi kot priložnosti za nov razvoj in rast podjetij ter posledično, izboljšanih življenjskih pogojev ter okolja. Jernej Repovš je predstavil nove razvojne cikle, ki so že vidni v novih trendih vedenja in ravnanja potrošnikov ter hkrati poudaril, da so prav potrošniki središče menjalnih procesov s katerimi upravlja marketing. Zato morajo podjetja, da bi našla priložnosti za nov razvoj in rast, pravočasno prepoznati probleme in potrebe potrošnikov.

»Krize so nujne, saj vzpodbujajo družbo k zamenjavi neustreznih vedenjskih okvirov z novimi načini razmišljanja in ravnanja, ki vodijo v napredek. Zato je naš pogled vedno usmerjen naprej. Kajti prihodnost lahko spremenimo le, če vplivamo na sedanjost«, je zaključil eden največjih slovenskih strokovnjakov na področju marketinga, Jernej Repovš.