NOVICA

Kako ubiti dobro idejo?!

Jernej Repovš, en izmed pionirjev marketinške komunikacije v bivši Jugoslaviji, čarodej kreativnega marketinškega izražanja, dolgoletni predsednik in regionalni kreativni direktor mreže agencij Studio Marketing JWT je, v okviru »Marketinškega dogodka leta« v Beogradu, strokovni javnosti predstavil razloge zakaj je prišlo do somraka v industriji marketinških idej in kakšne so posledice tega.

»Dobre ideje uničujejo odločevalska organizacijska struktura, nejasni briefi, ki jih prejmejo ustvarjalci idej, strah neizkušenega vodstva, ignoranca in samocenzura ter preizkušanje ideje, saj potrošnik razmišlja z izkustvenim okvirom. Kakorkoli, največji ubijalec dobrih idej je korupcija v vseh svojih oblikah in strukturah,« je dejal Repovš med predstavitvijo.

Repovš je, s kritičnim pogledom, naštel zakaj dobre ideje večinoma nimajo časa za nastanek, in zakaj se ne uresničijo tudi kadar preživijo do predstavitve. Repovš je ob zaključku predavanja pozval vse prisotne, da se vrnejo k dobri ideji in ji pomagajo do uresničitve, saj je to osnova marketinga. Brez osnov pa ne bomo imeli razvoja.