NOVICA

JWT odnesel zlato, srebro in bron

V mesecu aprilu so v ameriškem New Yorku zopet nagrajevali kreativnost oglaševalskih agencij s celega sveta. Mednarodni oglaševalski festival »ANDY Awards« je bil ustanovljen leta 1964 in je še danes znan kot eden izmed neprofitnih festivalov v industriji oglaševanja. Tokrat je mednarodna žirija kreativnih direktorjev ocenjevala oglaševalske akcije v kategorijah tiska, radia, televizije, zunanjega oglaševanja, direktnega marketinga, kina in interaktivnih ter drugih medijev.

Mednarodna mreža agencij JWT je na podelitvi nagrad prejela največ pozornosti, saj je domov odšla kar s šestimi nagradami. JWT Šanghaj je prejela zlato za dela »Shan Shui: Industrial Pollution, Shan Shui: Automotive Pollution in Shan Shui: Global Warming« za naročnika CEPF.

Srebro sta prejeli agenciji JWT New York za akcijo Microsoft “BIEB” v kategorijah animacije in produktne/storitvene komunikacije ter JWT Milano za “Heineken Auditorium” v kategoriji medijev.

Bronasto nagrado sta prejela JWT London in JWT Čile. Prvi je bron odnesel v kategoriji ilustracije za svoj “King/Fool; Yes/No; Glory/Failure” za Kimberly-Clark, agencija JWT Čile pa je prejela bron v kategoriji igrač, iger in športa za delo “Elephant; Guitar; Submarine” za Mattel Chile.

Nagrajena dela si lahko ogledate tukaj: