NOVICA

JWT globalna agencija leta 2009

Prestižni naslov je bil prvič podeljen agenciji JWT, eni od agencij v skupini WPP

Priznana trženjska revija Adweek je Agencijo JWT proglasila za Globalno Agencijo leta 2009 s poudarkom, da je ta naziv prvič podeljen JWT, agenciji, ki deluje znotraj komunikacijske skupine WPP.

“Ta zmaga potrjuje to, kar mi v Agenciji JWT že nekaj časa vemo – agencija JWT je močnejša, boljša, kreativnejša in bolj konkurenčna kot kadarkoli prej,“ je Izjavil predsednik in CEO agencije JWT – Bob Jeffrey.

“Prestižni naslov je rezultat predanosti vseh zaposlenih v tej mednarodni družbi, tudi slovenske agencije Studio Marketing JWT. V Adriatik regiji je agencija JWT prisotna skozi partnerstvo s Studiem Marketing in ima svoje podružnice v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni gori, Makedoniji, na Kosovu in v Albaniji«, je poudarila Tina Bolcar, direktorica Studia Marketing JWT Ljubljana.

Medtem, ko je bilo leto 2009 zelo težavno za oglaševalsko industrijo, je agencija JWT prišla na naslovnice; postala je največja Microsoftova agencija – s projekti kot so: Bing, Microsoft Office in Microsoft One oglaševalsko akcijo.

Bob Jeffrey je tudi poudaril: “Ta uspeh v veliki meri dolgujemo tudi inovativnim naročnikom, ki podpirajo in verjamejo agenciji JWT, nam. Zahvaljujemo se jim za drzno držo v neustavljivo težavnem okolju, polnem izzivov.“

Agencija JWT je dosegla tudi druge pomembne uspehe z naročniki kot so: Debenhams (Velika Britanija), Rimmel (Velika Britanija.), Egyptian Tourism (Evropa, Srednji Vzhod, Afrika – EMEA), Schick Edge and Skintimite (Velika Britanija), Walmart (Latinska Amerika), Telmex (Latinska Amerika), Singapore Tourism Board (Vzhodna in jugovzhodna Azija, Avstralija, Oceanija - APAC) in Sony (APAC).

Na oglaševalskem festivalu v Cannes-u (Cannes Lions International Advertising Festival) je Agencija JWT osvojila 26 Levov v 10 državah vključno z nagrado Grand Prix za JWT Japonsko Kit Kat “Mail” oglaševalsko akcijo (Tokijski JWT je to nagrado osvojil prvič v zgodovini).

“Verjamemo v delo, ugled in rast. Velika dela preoblikujejo poslovanje. Pravzaprav dobesedno kradejo tržni delež. Neopazne blagovne znamke pa spreminjajo v priljubljene. In to v agencijo privablja nove naročnike. Leto 2009 je agencija JWT ustvarila nekaj najboljših vsebin doslej,“ je še dodal Bob Jefferey.

Kreativni viški leta 2009 so bili: Yes, Virginia, kritično odmevna 30 minutna animacija “Christmas special” za naročnika Macy’s, ki je bila predvajana na CBS, lansiranje v svetovnem merilu novega interaktivnnega reality poslovnega showa, Microsoftovega “It’s Everybody’s Business z Jack-om & Suzy Welch”. To je bil del interaktivne spletne strani namenjene poslovnežem in IT strokovnjakom. Spletna stran je obiskovalce povezala z zabavo in poslovnimi in tehnološkimi rešitvami.

V letu 2009 se je kreativna in izvedbena moč Agencije JWT še povečala s prihodom Davida Estmana, ki opravlja funkcijo mednarodnega direktorja za področje digitalnih komunikacij. Fernando Vega-Olmos je prevzel mesto Kreativnega predsednika za kontinentalno Evropo in latinsko Ameriko, Guy Hayward pa je prevzel vodstvo agencije JWT v Londonu.

“Naša preteklost nas dela edinstvene, vendar so naše pionirsko delo in uspehi tisti, ki nas vodijo naprej, do samih meja možnega in ustvarjajo kreacije, ki pritegnejo ciljno publiko na način, da z oglaševano blagovno znamko preživijo več časa.“ pravi Jeffrey. “Tudi v letu 2010 se bomo trudili biti prva izbira med agencijami za globalne blagovne znamke.“