NOVICA

Gradnja sodobne opečne e4 hiše se bliža koncu

e4 – ekološke opečne hiše, v katerih bomo živeli v prihodnosti

Gradnja sodobne opečne e4 hiše se bliža koncu. Pilotski projekt nastaja po t. i. konceptu e4, ki pomeni upoštevanje štirih načel trajnostne gradnje; ta bodo zagotovila dom, poln dobrega razpoloženja, urejen v skladu z naravo in s potrebami stanovalcev, zgrajen ekološko ozaveščeno, ki varčuje z energijo in je hkrati cenovno dostopen. Nosilec projekta, podjetje Wienergerger, gradi hišo iz opeke z 11 izbranimi partnerji kakovosti.
Na objektu se  trenutno polaga toplotna izolacija pod ostrešjem. V kratkem se bodo na objektu izvedle meritve zrakotesnosti, vgradnja toplotne črpalke, slikopleskarska in fasaderska dela pa se bodo izvajala v aprilu. Gradnjo je preko družbenih omrežij možno spremljati tudi v živo.

e4 hiša – Najboljša, saj jo gradi 11 najboljših

Nosilec projekta Wienerberger je k sodelovanju vključil priznane proizvajalce materialov in izdelkov za opremo hiše, ki so kakovostni, tehnološko dovršeni in energetsko učinkoviti: Tondach, Porotherm, VELUX, Knauf Insulation, Pomgrad, Baumit, Bosch, Inles, Petrol, Pipelife in Semmelrock. Vsako od udeleženih podjetij je strokovnjak na svojem področju. Skupaj z izbranimi materiali ustvarjajo ekonomičen, ekološki in energijsko učinkovit dom z emotivno vrednostjo po dostopni ceni.