NOVICA

Daruj energijo za življenje!

V ponedeljek, 16. maja, smo za naročnika Petrol v Studiu Marketing JWT, Ljubljana pričeli z veliko družbeno odgovorno akcijo »Daruj energijo za življenje!«. Krvodajalska akcija, katere pobudnik je družba Petrol in poteka v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ter Zavodom Republike Slovenije za transfuzijsko medicino, se je začela s z javnim pozivom znanih Slovenk in Slovencev. Ti so se s svojo prisotnostjo na humanitarnem dogodku osebno zahvalili vsem, ki so kadarkoli darovali kri, hkrati pa so spodbujali k krvodajalstvu.

Akcijo so podprli Jurij Zrnec, Branko Djurič – Ðuro, Marko Potrč, Katarina Venturini, Vinci Vouge Anžlovar, Pavle Ravnohrib, Rok Ferengja iz skupine Rok'n'bend, Aljaž Farasin iz skupine Eroika, Samuel Lucas, Jadranka Juras, Eva Moškon in Marjana Hlebš, Alenka Tetičkovič, Urška Majdič in Sergej Pobegajlo iz skupine Billysi, Regina, Omar Naber, Ivjana Banič, Denis Avdič, predsednik in regionalni kreativni direktor Studia Marketing JWT, Jernej Repovš, Jernej Šugman in Nuša Drašček. Hkrati so posamezniki širom Ljubljane oživili podobe na obcestnih plakatih in pozivali mimoidoče k krvodajalstvu.

Družbeno odgovorno akcijo, ki bo potekala od 16. maja do 16. junija 2011, dopolnjujejo TV oglas, radijski oglasi, veliki obcestni plakati, spletna pasica, tiskani oglas, plakat na bencinskih servisih Petrol, brošura, POS materiali, Facebook stran www.daruj-kri.si/facebook in dogodki. Poleg tega, smo v Studiu Marketing JWT pripravili tudi spletno mesto www.daruj-kri.si, ki vsak dan ažurno prikazuje stanje zalog in potreb po krvnih skupinah v vseh Centrih za transfuzijsko dejavnost po Sloveniji. Podporniki odlično sprejete akcije želijo informirati ljudi o darovanju krvi in zagotoviti zadostno zalogo krvi za potrebe zdravstva. Po podatkih Zavoda RS za transfuzijsko medicino smo na prvi dan akcije pridobili že 85 novih krvodajalcev.