NOVICA

Darovanje imajo v krvi - Krvodajalska iniciativa Daruj energijo za življenje 2017

Ob slovenskem dnevu krvodajalstva, ki ga obeležujemo 4. junija, smo na novinarski konferenci na Zavodu RS za transfuzijsko medicino javnosti predstavili akcijo Daruj energijo za življenje, ki poteka ob podpori Rdečega križa Slovenije, Zavoda RS za transfuzijsko medicino in družbe Petrol že sedmo leto.
Osrednja nit krvodajalske pobude 2017 so štiri nove zgodbe izjemnih krvodajalcev. S svojim odnosom do ljudi in življenja kažejo, da imajo darovanje v krvi. V sodobnem času, ko vrednota človeške solidarnosti vse bolj izginja, so njihove zgodbe v navdih vsem nam. In zato jih pripovedujemo.

Letos so se kot krvodajalska skupina predstavili policisti, ki so opozorili tudi na povečane potrebe po krvi v spomladanskem in poletnem času, ko slovenske ceste beležijo več prometnih nesreč. Ob dnevu krvodajalstva smo čestitali in se zahvalili krvodajalcem, podpornikom in vsem, ki sodelujejo pri preskrbi s krvjo.

Za krvodajalsko pobudo 2017 smo izdelali kreativo za tiskane oglase, FB oglase, LCD zaslone, plakate, pingvin ter posneli zgodbe štirih izjemnih krvodajalcev (Irena Dolinšek, Boštjan Terbovc, Tomaž Celestina, Sašo Kodrič).