NOVICA

Brand Toys

Svetovna mreža oglaševalskih agencij JWT je predstavila prvo spletno orodje na svetu za vizualizacijo blagovnih znamk Brand Toys. Orodje omogoča primerjavo likov in osebnosti več kot 3.000 blagovnih znamk po svetu. Z novim orodjem bodo lahko uporabniki ustvarili svoje lastne Brand Toy like, jih delili z drugimi preko svojih družabnih omrežij in jih celo tiskali v 3-D obliki.

Spletno orodje Brand Toys analizira obsežne vire podatkov iz raziskave BrandZ Millwarda Browna, ki jih poveže s podatki analiz družabnih omrežij, *. Na ta način ustvari igrive vizualizacije podob in osebnosti blagovnih znamk v obliki zabavnih igrač. Orodje Brand Toys v trenutku razkrije, na kakšen način potrošniki po celem svetu razumejo in zaznavajo blagovne znamke.

Uporabniki spletnega orodja Brand Toys lahko hitro izdelajo primerjave med različnimi blagovnimi znamkami ali pa preverijo, kako dobro gre posamezni blagovni znamki v različnih državah.

Kakšna je podoba Googlovega Brand Toya? Na kakšen način bi se razlikovala od značaja vizualnih likov Nokie in Facebooka? Kako bi se odrezal HSBC na Kitajskem v primerjavi z ZDA? Spletno orodje Brand Toy daje odgovore na zgornja vprašanja na hiter, kreativen in edinstveno igriv način.

Orodje Brand Toys je zasnovano na predpostavki, da bodo blagovne znamke s časom za potrošnike vedno manj zanimive z naraščanjem izkušenj z njimi. Ustvarjalci in upravljalci blagovne znamke bi se morali zavedati, da morajo svojo stroko ohranjati kreativno in igrivo ter da morajo blagovne znamke, bolj kot na nadzorovan in konzervativen način, obravnavati kot predmet zabave in potrošnikove vpletenosti.

Guy Murphy, globalni direktor načrtovanja pri JWT, je dejal: “Da bi zagotovili cvetočo prihodnost blagovnim znamkam je ključnega pomena razmišljanje o marketingu kot o kreativni disciplini. Orodje Brand Toys predstavlja blagovne znamke na način, kot jih zaznavajo potrošniki – z osebnostjo in značajem, ne kot kompleksne serije številk. »

Murphy še pravi: “Vedno več izkušenj, ki jih posamezniki pridobivajo z blagovnimi znamkami, vodijo do indiferentnosti do le-teh na globalni ravni. Ko so blagovne znamke v določeni državi nove, so razburljive, zanimive, celo simbol uspešnega ekonomskega sistema. Ko pa blagovne znamke na določenem trgu postajajo zrelejše, lahko izgubijo svoj sijaj, potrošniki pa svoj čas raje investirajo drugam.”

Spletna stran: www.brandtoys.com