AKTUALNO NOVICE TRENDI DOMOV SMJWT  

 

 

“A spet to letno poročilo?!”

Ta stavek se pogosto sliši iz ust tistih, ki so v podjetju zadolženi za pripravo letnega poročila. Letno poročilo je namreč (še posebno v velikih in razvejanih podjetjih) projekt, ki zahteva kar precej ur dela številnih kadrov različnih profilov v podjetju, pa tudi izven njega. Pa še roki so vedno (pre)kratki!

 

Pa res mora biti tako naporno? Sploh ne! Če se podjetje pravilno in dobro pripravi, če si pri določenih posebnih aktivnostih pomaga s pravimi zunanjimi izvajalci, priprava letnega poročila teče brez večjih stresov in naporov. Na koncu pa je trud ekip poplačan z zadovoljstvom podjetja ob vsebinsko in komunikacijsko dobrem izdelku. Več »

 

Trendi 2009

V skladu z našim motom “Think Ahead” v agenciji Studio Marketing JWT vedno gledamo korak naprej ter odkrivamo in vrednotimo poti, po katerih bomo v prihodnje stopali sami in po katerih bomo vodili svoje naročnike. V tokratni številki Alarma vam predstavljamo deset trendov, ki jih napovedujemo za leto 2009.

1. Življenje v recesiji

Grožnja svetovne recesije bo silila potrošnike, da se prilagodijo in da spremenijo določene navade. Več »

2. Preprosti užitki

Tveganje zaradi zmanjšanih finančnih sredstev je glavna spodbuda za potrošnike, da poiščejo nove načine uživanja v tem, kar imajo in kar si lahko dejansko privoščijo. Več »

3. Tekma za energijo

Novi podjetniški Sveti gral za svetovni kapitalizem bo oblikovanje energijsko učinkovitih tehnologij. Več »

4. Tendenca k majhnemu

Vse postaja manjše, od trgovin do avtomobilov, mobilnih telefonov in embalaž proizvodov. Več »

5. Mobilni telefon postaja center komunikacije

Z vse večjo dostopnostjo širokopasovnih storitev in padanjem cen pametnih mobilnih naprav mobilni telefon postaja najljubše središče digitalne aktivnosti. Več »

6. Preoblikovanje in razširitev kariere

Vedno več posameznikov se bo znašlo na točki, kjer se bo zaradi prisilnega odmora v karieri (npr. odpuščanja) soočilo z dilemo povratka na enako delovno mesto. Več »

7. Polna zaposlitev kot zabava

Dejstvo, da ljudje počnejo več kot le eno stvar hkrati, so ustvarjalci medijskih vsebin spremenili iz sebi potencialno negativnega dejstva v pozitivno. Več »

8. Verodostojnost postaja še pomembnejša

Verodostojnost bo postala najpomembnejši dejavnik za blagovne znamke, ki želijo ponovno pridobiti kredibilnost in zaupanje. Več »

9. Prerazporeditev moči

V prihajajočih letih bomo priča splošni prerazporeditvi moči na skoraj vseh glavnih področjih: ekonomija, družba in politika. Več »

10. Kolektivna zavest

Z vedno višjo stopnjo popularnosti internetnih tehnologij in novim globalnim razmišljanjem posamezniki manj razmišljajo o sebi in več o tem, kaj lahko naredimo “mi” kot skupina v reševanju problemov moderne družbe. Več »

 

 

Najboljši slovenski slogan desetletja

V veliki izbor slovenskega slogana desetletja sta se uvrstila kar dva naša slogana. Zasedla sta tretje mesto in s tem sta uradno pustila vidni pečat v zgodovini slovenskega oglaševanja.

 

V ostri konkurenci izbora, ki ga je v decembru opravila revija Manager, sta si visoko mesto prislužila Fructal: Fruc-Totalno zmešan sok in Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije: V službi domovine. Obe akciji, ki sta v celoti rezultat našega kreativnega dela, sta bili izredno uspešni ter inovativni v svoji zasnovi ter pristopu. Fructal je moral po treh tednih celo ustaviti oglaševanje, ker niso uspeli zadovoljiti vsega povpraševanja, akcija V službi domovine pa je požela velik uspeh tudi na Slovenskem oglaševalskem festivalu. Tokratna nagrada znova potrjuje naše dobro delo in vzpodbuja naš kreativni duh na poti k novim izzivom.