Virusni marketing Aktualno Novice Domov Arhiv SMJWT

 

 

Virusni marketing

Želite doseči, da vaš oglas opazi na stotine tisočev spletnih uporabnikov? Ustvarite uspešno virusno strategijo.

Virusni marketing je eno od komunikacijskih orodij, ki se za širjenje oglasnega sporočila ne zanaša na klasične komunikacijske kanale temveč kot kanal uporabi posameznika. Pojem virusnega marketinga se običajno nanaša na akcije, uporabljene na internetu, saj se za širjenje vsebin običajno zateče k že ustaljenim spletnim komunikacijskim kanalom, kot so spletna pošta, video portali... Več »

 

Kolektivna zavest

 

Globalni trend

»Kolektivna zavest« je eden izmed velikih trendov leta 2009, ki smo jih omenili v prvi številki letošnjega Alarma. Trend nam predstavlja novo globalno zavest: ljudje razmišljajo manj na način »jaz« in bolj o tem, kaj lahko skupaj storijo kot »mi«, naj bodo to teme zabave, delitve sredstev ali naslavljanja globalnih vprašanj.

Kolektivna zavest se nanaša na zavest, ki ni značilna za določeno družbo ali narod, ampak za interesne skupine državljanov vsega sveta. To je zavest posameznikov, ki uporabljajo digitalno tehnologijo za povezavo in menjavo idej ter organizacijo dogodkov. Zanje sta značilna občutka odgovornosti in sodelovanja. Občutka se izrazito razlikujeta od razposajene, individualistične zabave iz poznih 80. in 90. let prejšnjega stoletja.

Tovrstno globalno sodelovanje osveščenih in zavzetih posameznikov spremlja sposobnost ustvarjanja učinkovitih načinov spoprijemanja s svetovno najbolj perečimi tematikami.

 

Ključna vprašanja

  • Kateri družbeni in tehnološki dejavniki omogočajo trend?
  • Kako internet in mobilna tehnologija pomagata ljudem širiti ideje in se organizirati? Kako lahko ljudje povežejo spletne aktivnosti s fizičnimi dejavnostmi, da bi dosegli kolektivne cilje?
  • Kako se lahko trend kolektivne zavesti razvije v bližnji prihodnosti?
  • Kaj trend pomeni za ponudnike na trgu, ki se želijo vključiti v kolektivno zavest?

Ključne ugotovitve

Ljudje izbirajo vire, si izmenjujejo ideje in usklajujejo delovanje kot nikoli prej. Trend je pospešilo več dejavnikov: želja po združevanju in možnost pridruževanja skupnostim, ki temeljijo na spremenljivi identiteti; preprostost, s katero internetna tehnologija ljudem omogoča komuniciranje, izmenjavo idej in kolektivno organiziranost; želja nove generacije po večji aktivnosti in zavezanosti lokalni skupnosti; ter rastoče spoznanje, da kompleksni problem, kot je ogroženost okolja, potrebuje obsežne in kolektivno vodene rešitve.

Ponudniki storitev in izdelkov se lahko priključijo kolektivni zavesti, da bi ustvarili aktivnosti v povezavi z blagovno znamko. Podjetja, ki bodo v tem uspešna, se bodo sposobna globlje in zvesteje povezovati s potrošniki. Več »

 

Dan odprtih vrat v Studiu Marketing JWT

Studio Marketing JWT, prva oglaševalska agencija v Sloveniji, letos praznuje 35 let delovanja. Svojo uspešno in dolgoletno zgodovino smo v vedno prijetni družbi vseh tistih, ki soustvarjajo agencijo, počastili z otvoritvijo prenovljenih prostorov. Več »

 

 

Novi projekti

Nokia & Mobitel

Mazda

Nokia

Nokia

Gorenjka

zimska pravljica

Marles

DDC