Socialne mreže Aktualno Novice Domov Arhiv SMJWT

 

 

Spletna socialna omrežja

V Sloveniji je več kot 200.000 uporabnikov spletne socialne mreže Facebook. V zadnjih treh tednih Januarja je število slovenskih uporabnikov naraslo za 30.000. Meteorski vzpon te socialne mreže je presegel vsa pričakovanja, saj je v zadnjih treh letih pridobila 150.000 milijonov aktivnih uporabnikov po vsem svetu. Več »

 

Razvoj spletnega in digitalnega marketinga v podjetju Nokia. Več »

 

 

Marketing v recesiji

 

V skladu z našim motom »Think Ahead« v agenciji Studio Marketing JWT vedno gledamo korak naprej ter odkrivamo in vrednotimo poti, po katerih bomo v prihodnje stopali sami in po katerih bomo vodili svoje naročnike. V tokratni številki Alarma vam predstavljamo šest ključnih razlogov zakaj nadaljevati z oglaševanjem blagovne znamke v obdobju recesije in šest pametnih strategij za to obdobje.

Zakaj nadaljevati z oglaševanjem blagovne znamke v obdobju recesije

 

Izgradnja blagovne znamke je dolgoročen načrt

Zmanjšanje vložkov v oglaševanje zaradi kratkoročnih rešitev predstavlja prenehanje oblikovanja znamke v odločilnem obdobju. Poleg tega oglaševanje učinkuje na daljši rok. Več »

 

Pomembno je obdržati tržni delež in ga po možnosti povečati

Cilj oglaševanja v obdobju recesije je obdržati tržni delež in ga po možnosti še povečati. Oba cilja lahko dosežemo z neprestanim pozicioniranjem blagovne znamke, ki bo delovalo tudi po recesiji. Več »

 

Težki časi lahko prinesejo nove priložnosti

Oglaševanje pomaga blagovni znamki do večje pridobitnosti. Raziskave kažejo, da je povečanje vlaganja v oglaševanje v obdobju recesije precej bolj koristno kot v nekriznih časih. Več »

 

Oglaševalski prostor ni nasičen

Ponudnik, ki se oglašuje, bo deležen večje pozornosti v času, ko je manj oglaševanja drugih blagovnih znamk. Po zaključkih raziskave bo tržni delež verjetno rasel po letu, v katerem je delež pozornosti večji od tržnega deleža. Več »

 

Odsotnost je pogosto bolj škodljiva in dražja na daljši rok

Ko blagovna znamka občutno zmanjša sredstva za marketing, potrošniki hitro pozabijo na njen obstoj, njena podoba pa se lahko popači. Poleg tega je dražje ponovno doseči oglaševalski zagon, kot ga obdržati. Več »

 

Oglaševanje je treba razumeti kot investicijo in ne kot strošek

Marketing je strateška prednost. Številne raziskave so pokazale, da ima zmanjšanje sredstev za marketing več negativnih strani kot pa kratkoročnih koristi. Več »

 

Pametne strategije za obdobje recesije. Preberi več »

 

 

Naši projekti

Mazda

Mazda

Nokia

Nokia

Gorenjka

zimska pravljica

DDC

DDC