Mobilne aplikacije: Vaša blagovna znamka v žepu potrošnikov

 

Zakaj blagovne znamke ustvarjajo mobilne aplikacije?

 

Trenutna situacija na trgu v ospredje postavlja zmanjševanje stroškov, kar se v marketinških oddelkih kaže tudi kot preusmeritev iz klasičnih v digitalne medije. Slednji so v zadnjih letih bogatejši za novost - mobilne aplikacije, ki za razliko od klasičnih digitalnih medijev omogočajo interaktivnost, relevantnost informacij za končnega uporabnika in ozko usmerjenost ciljni skupini. Vsaka novost v marketingu, če je dobra, se hitro razširi in vsa podjetja se je polastijo. Pred leti se je to dogodilo npr. oglaševanju na družabnih medijih, sedaj se zgodovina ponavlja pri mobilnih aplikacijah. Podjetja pa niso napredna, če temu vzorcu sledijo, ampak če so med prvimi, ki to marketinško novost implementirajo. Več...

Intervju KARL PLETSCHKO, Developer Marketing Manager, Nokia ASE

  Jernej Repovš

"V Nokii postavljamo v fokus mobilne aplikacije, saj so te za nas zelo pomembne", je povedal Karl Pletschko. Pletschko je nedavno prevzel direktorsko mesto v novonastalem marketinškem oddelku za odnose z razvijalci, saj se v podjetju Nokia zavedajo vloge mobilnih aplikacij in pomena odnosov z razvijalci, oglaševalci in ustvarjalci aplikacij. Preberi intervju.

 

 

Kako si brezplačno naredite svojo mobilno aplikacijo?

Mobilno aplikacijo si lahko brezplačno ustvarite prek orodja Ovi App Wizard kar sami! Potrebujete le naslov vašega RSS ali Atom vira (ali več naslovov) ter logotip vašega podjetja. Več...

Ovi api wizard

Naročite se na individualno predstavitev novega komunikacijskega orodja!

Slovenske mobilne aplikacije

Kolosej

 

Kolosej

Prek aplikacije lahko rezervirate in kupite kino vstopnice, pregledujete spored za tekoči dan ali pa napovedi prihajajočih filmov.

LPP

LPP

Nudi pregled prog avtobusov ter informacije o prihodu avtobusa, ki ga čakate na postajo, kjer ste.

PLanet

 

Planet

Aplikacija nudi dostop do novic, športnih informacij ter zabavnih vsebin, kot so melodije, slike in igre.

 

Monitor

Z aplikacijo lahko spremljate porabo na vašem mobitelu.

Žurnal24

Žurnal24

Aplikacija z najnovejšimi in najhitrejšimi novicami na spletu. Sedaj tudi z najbolj priljubljenimi vsebinami ter prispevki bralcev.

Moje delo

 

Moje delo.com

Aplikacija nudi ažuren pregled prostih delovnih mest.

Radio

Poslušaj Radio!

Aplikacija omogoča poslušanje programov slovenskih radio postaj preko spleta. Vsebuje več kot sto radio postaj, z dodatnimi funkcijami kot so: popularne postaje, priljubljeno, naključna izbira radio postaje z stresanjem mobilne naprave in števci prometa.

Žur z razlogom

 

Žur z razlogom

Aplikacija omogoča prispevanje 1 EUR za društvo Beli obroč in nastavitev mesečnih Opomnikov za donacijo društvu Beli Obroč. Vsebuje vse relevantne informacije o dogodku (o kraju dogajanja, nastopajočih, nagradni igri in ostalih koristnih informacijah).

 

Oglejte si še več aplikacij...