LETOŠNJA 30. OBLETNICA PROJEKTA SLOVENIJA, MOJA DEŽELA JE DOBRA PRILOŽNOST ZA RAZMISLEK O DRUŽBENI ODGOVORNOSTI PODJETIJ IN BLAGOVNIH ZNAMK.

Družbena odgovornost nista donatorstvo ali sponzorstvo družbeno koristnim in humanitarnim aktivnostim. Družbena odgovornost je marketinško orodje, s katerim podjetja sebi in svojim blagovnim znamkam krepijo in utrjujejo zaznavnost in identiteto. Orodje je še toliko bolj učinkovito, ker običajno nosi s seboj močan emotivni naboj.

BILO JE TEDAJ

Daljnega in dobrega leta 1984 se je rodil znamenit projekt Slovenija, moja dežela.
Na začetku zasnovana turistična akcija je prerasla v celo serijo oglasov. Lipov list je kot spremljevalni atribut tedanjih oglasov postal simbol Slovenije in del njenega turizma. Oglasi so prebudili narodno zavest, saj so se prebivalci Slovenije z njimi poistovetili.
Mnogi interpretirajo, da je bila ta akcija pomemben pospešek v procesu osamosvajanja Slovenije. Več ...

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Družbena odgovornost je marketinško orodje, s katerim podjetja čedalje bolj krepijo in utrjujejo svojo prepoznavnost ter identiteto. Orodje je še toliko bolj učinkovito, ker običajno nosi s seboj močan emotivni naboj. Zadnje raziskave nakazujejo spremembe v vedenju potrošnikov, ki vedno pogosteje kupujejo izdelke družbeno odgovornih blagovnih znamk. V prihodnosti bo zato vedno težje biti uspešno podjetje, ne da bi bilo obenem tudi družbeno odgovorno. Več ...

PRIMERI DOBRE PRAKSE

Družbeno odgovorni projekti predstavljajo nadgradnjo obstoječih marketinških dejavnosti. Preko njih širimo vse bolj pomembne pozitivne vrednote v podjetništvu.

Preberite, na kakšen način ste lahko tudi v vašem podjetju družbeno odgovorni. Več ...